Válka rodů - upoutávka

 
Povídka Pod vlajkou Uchihů končí a je čas vám dát malou ochutnávku toho, co nastoupí na její místo. Už název Válka rodů vypovídá o tom, že na pozadí příběhu se odehrává nesmiřitelná válka mezi rodem Uchihů a Kumogakure. Ústřední postavou celého příběhu bude Sasuke, jižanský princ, bojující proti proradným psům ze severu. Jenže nešťastnou náhodou se dostane do zajetí seveřanů, kteří díky němu budou mít v rukou silné eso. Co se stane hrdému, namyšlenému mladíčkovi, když si na něj došlápne tvrdá bota nelítostného severu? Kontinent Aqualas skrývá nejedno fantastické dobrodružství, odehrávajíce se na rozpáleném jihu či věčně zmrzlém severu.
Kromě různých zažitých stereotypů jednotlivých postav se můžete těšit netradiční páry postupnou a propracovanou psychologii postav a samozřejmě námi oblíbené fantasy prostředí.
 
Válka rodů
Inspirací pro povídku nám byla populární série a knihy Hry o trůny od George R. R. Martina, takže milovníci tohoto módního trendu si přijdou na své. Vyzobali jsme si z fantastického příběhu to nejzajímavější, co nás nějakým způsobem oslovilo, takže nečekejte, že bysme tohoto věhlasného spisovatele kopírovaly. Nicméně musím podotknout, že podobně jako Martin jsme se tentokrát snažily vytvořit nejen dějovou linku, ale náš vlastní svět a kontinent, kterému jsme daly název Alqualas (jeho propracovanou mapu si můžete prohlédnout níže).
 
Povídka je stále rozepsaná a prozatím je rozdělená na dvě knihy symbolizující dvě ze tří království, která tvoří kontinent Alqualas, tedy dvě knihy s podtituly Nemilosrdný sever a Spalující jih. Poněkud legrační je naše vymýšlení zeměpisných názvů, v nichž se mísí čeština, angličtina, elfština s japonskými jmény, koneckonců jazyk tohoto kontinentu vznikl z původně tří rozličných jazyků tří různých království.
 
Abyste však trochu poznali svět, ve kterém se jakožto čtenáři ocitnete, připravila jsem pro vás tenhle článek nikoliv jako upoutávku na děj, ale jako přípravu na to, abyste se zorientovali ve vztazích, královstvích a souvislostech kontinentu Alqualasu. Pod peretextem najdete tedy podrobný rozbor tohohle smyšleného světa a velmi detailní popis všech tří království včetně jejich specifik, vládnoucích rodů, symbolů a rodových slov.
 
 
Kontinent Aqualas
 
Nemáte oprávnění vkládat komentáře

Komentáře vytvořeny pomocí CComment